CatalanEspañol (spanish formal Internacional)French (Fr)English (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)

Visita guiada

S'ha procurat estructurar la visita de tal manera que es puguin veure les peces per ordre cronològic. Des de les més antigues, datades dels anys 1870 fins a les més modernes cap el 1980. De manera que el visitant pugui fer un recorregut per la història espanyola dels darrers 100 anys, a traves de la nostres joguines.

Si vol realitzar una reserva per fer una visita guiada, segueix les següents instruccións:

  1. Descarregar AQUEST formulari.
  2. Omplir amb les dades sol·licitades
  3. Enviar el formulari omplert a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

Després de fer aquest senzills passos, en breu us remetrem la confirmació de la seva reserva així com les indicacions per a fer el pagament.

Els grups han d’estar formats per un mínim de 20 persones.

PLANTA BAIXA


LA BOTIGA DEL MUSEU

A la botiga del Museu es poden trobar tota mena de reproduccions de les joguines d'època, que després es podrà veure a l'interior: Reproduccions de Payà, Mariquita Pérez, còpies de joguines de llauna d'altres marques i còpies de jocs de taula.
La sala està estructurada a manera d'una antiga botiga de joguines.

SALA 1: EXPOSICIONS TEMPORALS

Es la sala destinada a Galeria d'art, i per tant acull a tota mena d'exposicions temporals.
El seu terra està format per un enrajolat de tessel·les de gres, formant un dibuix geomètric. El sostre presenta una decoració de motius florals d’estil modernista.
    
CENTRE D’ACOLLIDA

Aquesta sala es troba destinada a centre de reunió per a començar les visites guiades per grups, on s'explica la història de l'edifici.
Cal destacar el sostre amb pintures de l'època modernista.
A les vitrines d'aquesta sala hi ha exposades un gran nombre de nines, datades entre els anys 1870-1960.


SALA 2: HIVERNACLE

Aquesta sala presenta un espai de doble alçada, amb planta baixa i primer pis, que data del 1897, i era el centre de reunions de la casa. En aquest lloc els nens hi jugaven mentre els pares els podien vigilar des de el primer pis.
Al centre hi podem veure un pou d’aigua que data del S. XIV-XV. Els vitralls de la planta baixa son del 1868 mentre que els del primer pis corresponen a la reforma del 1897. La coberta de l’hivernacle és un lluernari de vidre, suportat per vuit columnes de fosa de ferro. Les parets estan decorades amb la tècnica d’estuc al foc.
Actualment acull la cefeteria del museu.


PATI DE LA FONT

Hi podem veure una font de terracota, que funcionava amb l’aigua de la deu de la Mina del Ridaura.
En aquesta mateixa zona i a sota del pati hi ha el celler, amb murs de pedra del S.XVII i sostre construït amb volta a la catalana.
També es pot contemplar el Drac que presidia l'antiga entrada del "Carrer del Terror", del Parc d'atraccions de Montjuïc, a Barcelona.

PATI MODERNISTA

A les seves parets es poden veure uns esgrafiats modernistes de gran bellesa (pendents de restauració), també hi ha una jardinera de la mateixa època amb un aplacat de rajoles.
Al S. XIV ja existien petites edificacions en aquesta zona: Sota el pati podem veure part dels murs del subterrani del S.XV que corresponien a les fresqueres de les antigues peixateries.

BIBLIOTECA

Acull llibres relacionats amb el món de les joguines, antics catàlegs de fabricants, llibres de joguines, llibres de contes per a nens, ...
El sostre presenta una decoració inspirada amb les quatre estacions de l’any. Aquesta decoració la trobem també, en els vidres de la portes corredisses d’accés a la biblioteca i a la sala 1, realitzades amb la tècnica de vidre gravat a l’àcid. En dues de les cantonades de la biblioteca hi han els bustos d’en Miguel de Cervantes i de l’escriptor grec Homer.

PRIMER PIS

    
SALA 4: ESCENOGRAFIA del 1900

Ens recorda una situació quotidiana que podia succeir en una cambra de nens, amb mobles, joguines i accessoris del 1900.


SALA 5: dedicada a LA LLAUNA (1875-1940)

Hi trobem les joguines més antigues de la col·lecció. La major part fabricades amb llauna litografiada, amb gran luxe de detalls.

Els artesonats de guix del sostre i el mosaic de tessel·les de gres del terra, daten del 1897.


    
SALA 6: dedicada als TRENS (1890-1950)

En aquesta sala hi ha tot tipus de trens. Hi podem veure una maqueta de tren a escala “0”, de 14 metres quadrats, construïda segons les directrius dels anys 1940-1950 (maquetes planes, sense relleu).

La maqueta s'acciona passant la mà del visitant sobre una mà negra existent a la part dreta del vidre; una vegada accionat el mecanisme caldrà esperar per veure els efectes especials dia-nit.SALA 7: dedicada a LA FUSTA (1940-1950)

Després de la Guerra civil espanyola, l'economia quedà ressentida i es van tenir que buscar nous materials per a fabricar les joguines. D'aquesta manera apareixen les joguines de fusta i de paper-cartó que tenen un preu mes econòmic i són més competitives al mercat, donat que la llauna resultava molt cara.

El sostre de la sala es troba decorat amb pintures de l'escola italiana, i el terra està format per un enrajolat de tessel·les de gres.SALA 8: dedicada a LA LLAUNA (1940-1960)

A diferència de la primera sala dedicada a la llauna, i després de la crisi de la postguerra, la joguina de llauna torna a aparèixer de nou amb força renovada, però els models son més simples i la majoria d'ells son pintats a un sol color (els colors del joc del parxís). També hi ha joguines fetes amb materials mixtes: fusta i llauna.

SEGON PIS

   
SALA 9: dedicada al TEATRE

Aquesta sala esta dedicada al món de l'espectacle: teatre, cinema i màgia. Compta amb un mini-escenari, i té un aforament per a 30 persones. Si podran veure totes les joguines relacionades amb el món de l'espectacle.
(Aquesta sala està en procés de restauració i muntatge. Pendent d'obrir al públic.)
    
SALA 10: dedicada als JOCS DE TAULA (1890-1960)

Aquesta sala era l'antiga biblioteca de l'edifici. Hi podem trobar tota mena de jocs de taula construïts amb materials diferents, segons les diferents èpoques a que pertanyen.

El terra format per petites rajoles de gres forma un ric mosaic, tan per la forma dels dibuixos com pels colors que tenen. L'artesonat del sostre esta format per una combinació de dos materials: la fusta i el guix.SALA 11: dedicada al PLÀSTIC (1950-1980)

Corria l'any 1952 quan la casa Payà va treure al mercat una joguina anomenada "Arre caballito", feta amb un innovador material: el plàstic. Aquest any va marcar una nova època, amb un nou material: el plàstic injectat. A partir d'aquest moment totes les empreses del sector van començar la fabricació de joguines amb plàstic.

Es de destacar en aquesta sala el gran armari datat del 1875, que es de fusta massissa rebaixada, amb un acabat de pintura típic a l'època: lacat a base de vernís a la cervesa.


    
SALA 12: dedicada al TERROR

Amb la donació del "Carrer del Terror" del parc d'atraccions de Montjuïc, feta per l'Ajuntament de Barcelona, després de la seva clausura; s'ha fet una recopilació de les mòmies que contenia i s'ha creat el "Cementiri de les mòmies" que consta d'un petit recorregut, on es podran contemplar les mòmies i d'altres objectes que contenia l'atracció.

BANY DEL 1897

Sortint a la terrassa del segon pis i mirant a traves d'unes finestres, és podrà veure un antic bany que encara conserva tots els seus detalls: la col·lecció de perfumers i d'orinals, la farmaciola, la dutxa, ... que de ben segur que faran riure a més d'un. Nomès és pot visitar en temporada d'estiu.

 

CAFETERIA

En breu us remetrem la confirmació de la seva reserva així com les indicacions per a fer el pagament.

Els grups han d’estar formats per un mínim de 20 persones.

Imatges aleatories

Biblioteca-2.jpg

Accés clients


Qualitat


Museu d' Història de la Joguina

Rambla Antoni Vidal, 48-50
17220 - Sant Feliu de Guíxols
Girona - Espanya

botiga@museudelajoguina.cat

972 822 249